Niet te missen: de ruiten wissenTips voor goedwerkende ruitenwissers

ruitenwissers

Twee ruitenwissers die je voorruit proper houden, dat lijkt evident, niet? En toch, wanneer je ze niet goed onderhoudt, kan een vuile voorruit meer problemen opleveren dan je lief is. Daarom zetten we graag het belang van goede ruitenwissers en voldoende sproeivloeistof in de verf.

Wanneer is de laatste keer dat jij je ruitenwissers hebt vervangen? In een ideale wereld, worden ruitenwissers immers na één jaar dienst vervangen door nieuwe exemplaren. ‘Is dat dan echt nodig?’, horen we je al vragen… Toch wel, want wie denkt dat ruitenwissers door wat heen en weer te zwaaien niet verslijten, heeft het mis. Wist je dat de gemiddelde ruitenwisser op zes maanden tijd meer dan 100.000 wisbewegingen doet?

Vuil vermijden = veilig rijden

Dat wil overigens niet zeggen dat je niets kan doen om de levensduur van je wissers zo lang mogelijk te maken. Zo laat je de wissers best niet over een droge ruitoppervlakte vegen, wacht even tot ze voldoende nat zijn. Zit er vuil op de ruit? Maak ze snel even schoon bij je volgende tankbeurt, om het rubber van je wissers te sparen. Ook de ruitenwissers zelf houden ervan om regelmatig met wat afwasmiddel proper gemaakt te worden.

Met het gure herfst- en winterweer dat er jammer genoeg aankomt, is november een ideale maand om je ruitenwissers te vervangen. Zo ben je klaar om hevige regenval, vuil en strooizout te trotseren, en vermijd je vuile strepen op je ruit. Tijdens de wintermaanden kan de combinatie van die strepen met de lage stand van de zon je opzadelen met een gevaarlijk gebrek aan zichtbaarheid. 

Vergeet de sproeivloeistof niet

Goede ruitenwissers zijn dus essentieel, maar dat geldt ook voor de bijhorende sproeivloeistof. Die zorgt er immers voor dat het vuil van je ruit wordt losgemaakt, vooraleer de ruitenwissers het opzij vegen. Vergeet tijdens de wintermaanden de koelvloeistof niet toe te voegen, zodat je sproeivloeistof niet bevriest. Bekijk hier hoe je je vloeistoffen moet bijvullen.

Wil je meer weten over de ruitenwissers van Opel, zoals de revolutionaire vlakke ruitenwisserbladen? Lees dan hier (tab ruitenwisserbladen) verder of neem contact op met een Opel dealer in je buurt om je ruitenwissers te vervangen.