Opel: Engineering Center in Rüsselsheim plant meer dan 160 oplaadstations voor elektrische auto’sSamenwerking met de ‘House of Energy’-denktank van de deelstaat Hessen

Het Engineering Center in het hoofdkantoor van Opel in Rüsselsheim wordt een laboratorium voor elektromobiliteit: samen met de Universiteit van Kassel, FLAVIA IT en PLUG’n CHARGE – de laatste twee zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in oplaad­infrastructuur – zal de autofabrikant onderzoek doen naar de ideale inrichting van het elektriciteitsnet voor de toekomst. Het driejarenproject 'E-Mobility-LAB Hessen' zal worden ondersteund door het Hessische ministerie van Economie, Energie, Transport en Staatsontwikkeling met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. In ruil zal Opel in zijn Engineering Center een intelligent oplaad- en infrastructuursysteem voor elektrische auto's opzetten. De installatie van de eerste oplaadpunten op de Opel-site in Rüsselsheim en in het testcentrum in Rodgau-Dudenhofen gaat al over enkele maanden van start.

E-mobility

In totaal zullen er meer dan 160 oplaadpunten worden gecreëerd, die in de toekomst het elektrische wagenpark van het Engineering Center zullen opladen. Zo zal het mogelijk zijn om uitgebreide en goed onderbouwde simulaties te maken van talrijke scenario's op basis van actuele gegevens, zodat de resultaten overdraagbaar zijn. Het concept werd ontwikkeld in samenwerking met House of Energy, een denktank rond de energietransitie in de deelstaat Hessen.