if (!string.IsNullOrEmpty(Model.NewsHero)) { Nieuw vlaggenschip }

Nieuw vlaggenschip.Opel Insignia Grand Sport vanaf 26.900 euro.

Vanaf 20 februari kan het nieuwe vlaggenschip van Opel worden besteld als Grand Sport berline vanaf 26.900 euro of als Sports Tourer break vanaf 28.000 euro. De Insignia van de nieuwe generatie heeft alles om onweerstaanbaar te zijn: de nieuwkomer maakt niet alleen indruk met zijn elegante, sportieve silhouet dat zorgt voor een toonaangevende aerodynamica (CX van slechts 0,26 voor de coupéachtige vijfdeurs), maar zit ook boordevol technologische innovaties. Globaal genomen weet de nieuwe Insignia te overtuigen met een grotere wendbaarheid en binnenruimte in combinatie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij wordt daarmee een sterke uitdager, ook voor de modellen van de premiummerken. De nieuwe Insignia is standaard uitgerust met rijhulpsystemen zoals een alarm voor een mogelijke aanrijding vooraan gekoppeld aan een voetgangersdetectie, een automatische noodrem, een waarschuwing bij het onopzettelijk verlaten van de rijstrook, een functie om de wagen binnen een rijstrook te houden met automatische stuurcorrectie en een indicator voor de volgafstand. Deze aanzienlijke verhoging van de veiligheid wordt vervolledigd met een actieve motorkap voor verbeterde voetgangersbescherming. Verder beschikt zelfs de basisuitvoering over een aanraakscherm.

grand sport

De Insignia van de tweede generatie is gebaseerd op een gloednieuwe voertuigarchitectuur. De Grand Sport berline weegt tot 175 kilogram minder dan zijn voorganger en de ruime Sports Tourer break tot 200 kilogram. Dit substantiële gewichtsverlies is samen met de nieuwe, uiterst precieze stuurinrichting verantwoordelijk voor de betere rijdynamiek. Bovendien debuteert het gloednieuwe vlaggenschip van Opel met een breed aanbod van uiterst efficiënte motoren en versnellingsbakken met geoptimaliseerde wrijving die de efficiëntie opdrijven en de brandstofkosten drukken. Het brandstofverbruik van de volumemotoren die beschikbaar zullen zijn in de Grand Sport (benzine: 1.5 Turbo; diesel: 1.6 CDTI) is drie tot tien procent lager dan dat van de vergelijkbare voorgaande modellen, volgens de WLTP-methode (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure).

sports tourer

Opel kondigde reeds in december 2015 aan dat het bedrijf voor toekomstige modellen verbruikscijfers op basis van de WLTP-rijcyclus zou verstrekken. Vanaf het najaar van 2017 zal het wettelijk verplicht zijn om de WLTP-methode toe te passen. In vergelijking met de huidige NEDC-cyclus sluit deze beter aan bij het rijgedrag in reële omstandigheden. Opel geeft al sinds de lancering van de nieuwe Astra in juni 2016 CO2- en verbruiks­gegevens op in overeenstemming met de WLTP-rijcyclus, naast de officiële NEDC-gegevens. Op die manier hebben de klanten van Opel een realistischere kijk op het dagelijks verbruik van hun voertuig. Testen uitgevoerd door gerenommeerde media, zoals het Italiaanse tijdschrift Quattroruote, tonen aan dat de gegevens die Opel verzamelt volgens de WLTP-rijcyclus, het echte verbruik sterk benaderen.

OpelTeaser

Onze vestiging(en)

Contactgegevens